čtvrtek 29. března 2012

Review - balzám na rty Balea

Jaro je tady, zlatý déšť pučí, květiny rostou, odkládáme dlouhé kabáty a kozačky... No, krásná to doba, ale ne však pro všechny. Výjimku tvoří alergici jako jsem já, kteří v tomto období neustále pšíkají a mají se sebou dost práce. Často mám teď příliš vysušené rty a nos, proto jsem zavítala do mé oblíbené dm drogerie, abych si na to něco pořídila.

Na doporučení kolegyně jsem tak trochu mířila na jistotu. Můj úlovek je balzám na rty s Ureou od Balea. Pro ty, kteří netuší - urea je močovina, která se v kosmetice hojně využívá pro svou hydratační schopnost.


Trochu mě děsí představa, že něco, co si mám dávat na rty obsahuje to, co vychází opačným koncem. Ale v tomto případě se snad jedná o složku vyráběnou průmyslově a ne získávanou tamtou cestou...

Co tenhle zázrak dělá?
Balzám má příjemnou nelepivou konzistenci, která mi spíš připomíná krém, než klasický balzám na rty, takže když jsem doma, tak si ho mažu i pod nos :) Balzámek na rtech vypadá poměrně hezky. Nedělá "mokrý" efekt, jako lesk, ale příjemně vláčné, měkkoučké rty k políbení.


Klasické balení v tubě, se zkoseným aplikátorem je fajn, ale když jedete po eskalátoru s plnýma  rukama tašek z shoppingu, tak už to tak fajn není.

Vůně mi přijde trochu nasládlá a poměrně nijaká. Chuť? Na první olíznutí trochu hořká.

CELKOVÉ HODNOCENÍ:

Balzám na rtech nevydrží příliš dlouho, když mluvím (a že já mluvím hodně), tak ho mám na puse ani ne půl hodiny. Balzámek tedy vyžaduje častou aplikaci, za to musím strhnout 1 bod. Další bod odebírám na balení v tubě, mám prostě radši balzám v tyčince, který se mi i ve spěchu snáze nanáší. Celkem tedy dávám 8 bodů z 10ti možných.

7 komentářů:

  1. Měla jsem ho a byl docela dobrej. Jen ta chuť nic moc, ale hydratoval výborně!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jojo, to on hydratuje dobře, ale ne moc dlouho :/

      Vymazat
  2. Mě teda zaujalo to pozastavení nad ureou. :))
    Močovina v kosmetice je uměle vyráběná. Je to dokonce historicky první organická sloučenina, která byla vytvořena uměle. Předtím si vědci mysleli, že organická látka potřebuje ke vzniku tzv. životní sílu.

    OdpovědětVymazat
  3. Ještě jsem ho u nás v DM neviděla, tak se po něm podívám :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je divný, nebylo to uváděno jako novinka, takže by to snad mělo být ve všech dm dostupné...

      Vymazat
  4. Mám ho taky. Používám jej hlavně když mám rýmu - přesušené rty a odřený nos. :)

    OdpovědětVymazat
  5. fiha, ja som si ho este v drogerke tusim ani nevsimla...

    www.mysweetstrawberries.blogspot.com

    OdpovědětVymazat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...