úterý 27. března 2012

Investovat nebo ušetřit? Tělové peelingy

Taky už se vám někdy stalo, že stojíte v obchodě, v jedné ruce to, pro co si cíleně jdete, ale pak tam objevíte levnější alternativu a probudí se ve vás záchvat šetřivosti?

Mně se to stává každou chvíli. V časopise si vyhlídnu například odličovač na oči za 500,-, pak ale přijdu do obchodu a když to tam vidím, jímá se mě hrůza a odcházím s odličovačem za 99,- a pocitem ušetřených peněz. No bohužel ne vždycky je onen šetřivý pocit na pravém místě. V beauty krabici, kam odkládám nepotřebné kousky, se mi hromadí ty "levné" produkty, na kterých jsem chtěla ušetřit. Když bych to spočítala a dala dohromady, tak jsem si místo nějakých 5ti kravin, mohla koupit něco pořádného.

Z toho důvodu jsem se rozhodla pro vytvoření seriálu článků s příhodným názvem Investovat nebo ušetřit?. Jako první co mě napadlo byly tělové peelingy. Jednou za čas, cca 1x týdně, by je měl používat každý. A pokud se chystáte slunit, nebo do solárka, tak určitě doporučuji vždy předem použít tělový peeling.

Pro tento článek jsem zvolila dva peelingy, která mám doma a již je nějakou dobu používám.

Variantu Investovat představuje Mandlový Peeling od L´Occitane a variantu Ušetřit zastupuje Balea peeling s vůní čerstvého grapefruitu.





Tělový peeling od L´Occitane obsahuje mleté mandle a křišťálky cukru, smíchané v mandlovém oleji a mandlovém másle. Už při otevření flakonu je cítit příjemně nasládlá mandlová vůně. Peeling je na pokožce velmi příjemný, má bohatou krémovou texturu a příliš nepění. Po aplikaci tohoto peelingu ani nemám potřebu použít tělový krém, protože moje pokožka je pěkně vláčná a voňavá. Stejně se ale vždycky nakrémuju. Peeling je úžasně jemný, pokožku příliš nedrhne, takže je vhodný i pro citlivé typy. Krémová textura určitě nadchne i ty s velmi suchou pokožkou, kteří se jinak peelingům vyhýbají.

CELKOVÉ HODNOCENÍ:


Bohužel musím odebrat jeden bod za nepraktické balení s víčkem. Vždy když do peelingu sahám, tak se mi tam dostane spousta vody :/ Celkem tedy dávám 9 bodů z 10ti možných.


Naproti tomu Balea peeling už na první pohled vypadá jako něco nepěkného z nosu. Při aplikaci mám pocit, jako kdybych se myla jarem na nádobí, soudě podle vůně. Podle toho jak se moje pokožka po utření cítí, to možná i tu jarovou odmašťovací schopnost mít bude. Peelingová zrníčka jsou poměrně drsná, proto když vylezu ze sprchy, dřív než pro ručník mám chuť sáhnout po krému nebo tělovém másle. Na obale jsem ani nedočetla jaké aktivní složky to obsahuje, je tam jen přesný výčet složení. Jelikož ale nemám doktorát z chemie, tak mi to nic neříká. Takže jestli to obsahuje rozemleté pecky z grapefruitu či nějakou syntetickou látku se můžu jenom domnívat.

CELKOVÉ HODNOCENÍ:


Výrobky Balea mám ráda, ale tento peeling mezi ně bohužel nepatří. Nenadchla mě ani jeho textura, ani parfemace ani výsledný efekt na pokožce. Co však musím zohlednit je praktické balení s odklapávacím víčkem a přijatelná cena.

No a VERDIKT?




V tomto případě jednoznačně doporučuji Investovat. Tělový peeling si neděláte tak často, tudíž přípravek dlouho vydrží. A když už si jednou za čas uděláte beauty koupel s peelingem, tak ať to stojí za to.

8 komentářů:

  1. ten peeling L´Occitane mě láká, protože mám z téhle řady zpevňující krém a je úžasnýýý :)

    OdpovědětVymazat
  2. Podobný článek jsem taky psala http://florkajana.blogspot.com/2012/02/krasne-ruce-drahalevna-varianta.html, mně vyšla ale levná varianta :)

    OdpovědětVymazat
  3. já mám právě ráda tento peeling z Balei, mě vyhovuje :)

    OdpovědětVymazat
  4. na pohlad sa mi pozdava ten z balei:), od loccitane mam krem na ruky neuveritelne krasne vonia:)

    www.mysweetstrawberries.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  5. Peeling "investovat" mě fakt zaujal. Mám jiný peeling od Balei a láká mě vyzkoušet něco lepšího.

    OdpovědětVymazat
  6. A nebylo by úplně nejlepší udělat si doma peeling normálním cukrem krystalem (případně s trochou oleje)? Měla bys to za pár halířů a účinek stejný.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No já nejsem domácí alchymistka, takže na takovéhle kosmetické pomocníky z kuchyně (vajíčka s pivem na vlasy, jogurt na obličej apod.) mě moc neužije :/

      Vymazat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...