čtvrtek 29. března 2012

Review - balzám na rty Balea

Jaro je tady, zlatý déšť pučí, květiny rostou, odkládáme dlouhé kabáty a kozačky... No, krásná to doba, ale ne však pro všechny. Výjimku tvoří alergici jako jsem já, kteří v tomto období neustále pšíkají a mají se sebou dost práce. Často mám teď příliš vysušené rty a nos, proto jsem zavítala do mé oblíbené dm drogerie, abych si na to něco pořídila.

Na doporučení kolegyně jsem tak trochu mířila na jistotu. Můj úlovek je balzám na rty s Ureou od Balea. Pro ty, kteří netuší - urea je močovina, která se v kosmetice hojně využívá pro svou hydratační schopnost.


Trochu mě děsí představa, že něco, co si mám dávat na rty obsahuje to, co vychází opačným koncem. Ale v tomto případě se snad jedná o složku vyráběnou průmyslově a ne získávanou tamtou cestou...

Co tenhle zázrak dělá?
Balzám má příjemnou nelepivou konzistenci, která mi spíš připomíná krém, než klasický balzám na rty, takže když jsem doma, tak si ho mažu i pod nos :) Balzámek na rtech vypadá poměrně hezky. Nedělá "mokrý" efekt, jako lesk, ale příjemně vláčné, měkkoučké rty k políbení.


Klasické balení v tubě, se zkoseným aplikátorem je fajn, ale když jedete po eskalátoru s plnýma  rukama tašek z shoppingu, tak už to tak fajn není.

Vůně mi přijde trochu nasládlá a poměrně nijaká. Chuť? Na první olíznutí trochu hořká.

CELKOVÉ HODNOCENÍ:

Balzám na rtech nevydrží příliš dlouho, když mluvím (a že já mluvím hodně), tak ho mám na puse ani ne půl hodiny. Balzámek tedy vyžaduje častou aplikaci, za to musím strhnout 1 bod. Další bod odebírám na balení v tubě, mám prostě radši balzám v tyčince, který se mi i ve spěchu snáze nanáší. Celkem tedy dávám 8 bodů z 10ti možných.

úterý 27. března 2012

Investovat nebo ušetřit? Tělové peelingy

Taky už se vám někdy stalo, že stojíte v obchodě, v jedné ruce to, pro co si cíleně jdete, ale pak tam objevíte levnější alternativu a probudí se ve vás záchvat šetřivosti?

Mně se to stává každou chvíli. V časopise si vyhlídnu například odličovač na oči za 500,-, pak ale přijdu do obchodu a když to tam vidím, jímá se mě hrůza a odcházím s odličovačem za 99,- a pocitem ušetřených peněz. No bohužel ne vždycky je onen šetřivý pocit na pravém místě. V beauty krabici, kam odkládám nepotřebné kousky, se mi hromadí ty "levné" produkty, na kterých jsem chtěla ušetřit. Když bych to spočítala a dala dohromady, tak jsem si místo nějakých 5ti kravin, mohla koupit něco pořádného.

Z toho důvodu jsem se rozhodla pro vytvoření seriálu článků s příhodným názvem Investovat nebo ušetřit?. Jako první co mě napadlo byly tělové peelingy. Jednou za čas, cca 1x týdně, by je měl používat každý. A pokud se chystáte slunit, nebo do solárka, tak určitě doporučuji vždy předem použít tělový peeling.

Pro tento článek jsem zvolila dva peelingy, která mám doma a již je nějakou dobu používám.

Variantu Investovat představuje Mandlový Peeling od L´Occitane a variantu Ušetřit zastupuje Balea peeling s vůní čerstvého grapefruitu.





Tělový peeling od L´Occitane obsahuje mleté mandle a křišťálky cukru, smíchané v mandlovém oleji a mandlovém másle. Už při otevření flakonu je cítit příjemně nasládlá mandlová vůně. Peeling je na pokožce velmi příjemný, má bohatou krémovou texturu a příliš nepění. Po aplikaci tohoto peelingu ani nemám potřebu použít tělový krém, protože moje pokožka je pěkně vláčná a voňavá. Stejně se ale vždycky nakrémuju. Peeling je úžasně jemný, pokožku příliš nedrhne, takže je vhodný i pro citlivé typy. Krémová textura určitě nadchne i ty s velmi suchou pokožkou, kteří se jinak peelingům vyhýbají.

CELKOVÉ HODNOCENÍ:


Bohužel musím odebrat jeden bod za nepraktické balení s víčkem. Vždy když do peelingu sahám, tak se mi tam dostane spousta vody :/ Celkem tedy dávám 9 bodů z 10ti možných.


Naproti tomu Balea peeling už na první pohled vypadá jako něco nepěkného z nosu. Při aplikaci mám pocit, jako kdybych se myla jarem na nádobí, soudě podle vůně. Podle toho jak se moje pokožka po utření cítí, to možná i tu jarovou odmašťovací schopnost mít bude. Peelingová zrníčka jsou poměrně drsná, proto když vylezu ze sprchy, dřív než pro ručník mám chuť sáhnout po krému nebo tělovém másle. Na obale jsem ani nedočetla jaké aktivní složky to obsahuje, je tam jen přesný výčet složení. Jelikož ale nemám doktorát z chemie, tak mi to nic neříká. Takže jestli to obsahuje rozemleté pecky z grapefruitu či nějakou syntetickou látku se můžu jenom domnívat.

CELKOVÉ HODNOCENÍ:


Výrobky Balea mám ráda, ale tento peeling mezi ně bohužel nepatří. Nenadchla mě ani jeho textura, ani parfemace ani výsledný efekt na pokožce. Co však musím zohlednit je praktické balení s odklapávacím víčkem a přijatelná cena.

No a VERDIKT?




V tomto případě jednoznačně doporučuji Investovat. Tělový peeling si neděláte tak často, tudíž přípravek dlouho vydrží. A když už si jednou za čas uděláte beauty koupel s peelingem, tak ať to stojí za to.

pondělí 26. března 2012

Najdete mě i na facebooku









Review - GS Eladen

GS Eladen je speciální přípravek, který příznivě ovlivňuje kvalitu a vzhled vlasů a nehtů:

  • Zesiluje a zpevňuje jejich strukturu.
  • Zvyšuje jejich odolnost.
  • Podporuje jejich obnovu a růst.
  • Dodává jim zářivý lesk.

GS Eladen má navíc blahodárný vliv na kvalitu pokožky, podporuje její elasticitu, svěžest a hladkost. (zdroj: příbalový leták)



"Snad bude alespoň něco z toho fungovat", říkala jsem si, když jsem vycházela s úsměvem na rtech a balením GS Eladen z lékárny. Jelikož patřím mezi ty snáze ovlivnitelné, tak když se mě slečna lékárnice zeptala, jestli chci raději Biosil nebo GS Eladen, kde mám 10 kapslí a krém Manufaktura navíc, neváhala jsem ani vteřinu. Cenový rozdíl byl několikanásobný, ale čert to vem, ta slečna říkala, že jsou na to skvělé ohlasy a ženský se pro to vracejí.

Takže první měsíc jsem užívala 2 tablety denně, další měsíc si beru jen 1 tabletu denně, i když podle velikosti mohu psát 1 kosmickou loď denně. (Ano, koupila jsem si dvě krabičky, jinak by mi to nevyšlo). Výsledky měly být vidět zhruba po měsíci. Na pleti však žádný markantní rozdíl nepozoruji. Co se mi však výrazně zlepšilo jsou vlasy. Mám pocit, že mé vlasy jsou skutečně lesklejší, méně mi vypadávají, jsou tak nějak hebčí a celkově nevypadám jako když mám na hlavě cukrovou vatu.

Co se nehtů týče, tak tam stále čekám. Nehty totiž rostou pomaleji, tak musím počkat, až ty ovitamíněné vyrostou. Předpokládám ale, že teď již jsou někde na půli cesty :)

No a protože mám beauty blog, musím, jak jinak, než zhodnotit přibalený krém Manufaktura.






Značku Manufaktura mám celkově moc ráda, takže když jsem k balení vitamínů dostala krém, byla jsem jako Ála v říši divů. Jedná se o regenerační krém na tělo s vřídelní solí a bambuckým máslem. Krém má vůni hrušky a medu. Mno, hrušku mám ráda, ale spíš na talíři než na sobě. 

Textura krému je však bezvadná. Krém nezanechává na pokožce mastný film, ani se nelepí a kůže je příjemně vláčná. Balení je 75 ml, což se mi bude hodit až budu někam cestovat.

Až mi někdy dojdou zásoby krému, jsem si jistá, že bych si tělový krém Manufaktura pořídila i v plném balení.










CELKOVÉ HODNOCENÍ:

1 bod jsem musela strhnout za to, že se mi pleť zatím nijak moc viditelně nezlepšila a 1 bod za to, že na zdravé nehty taky stále čekám. Přesto, že mám ráda tyhle "výhodné" nákupy, 10 tablet a krém na bod navíc nestačí. Celkem tedy dávám 8 bodů z 10ti možných. 


Jaké jsou vaše zkušenosti s GS Eladen? Případně jaký jiný podobný doplněk stravy doporučujete? Pište do komentářů :)

neděle 25. března 2012

Clinique Turnaround Concentrate Radiance Renewer


Blížící se jaro má možná pro někoho za následek jarní únavu, stres a napětí, které se viditelně projevuje i na naší pleti. Potřebujeme se "vyloupnout" ze zimní slupky a ukázat světu novou, zdravou a zářivou pleť. Věřím tomu, že nejsem jediná, koho trápí nedostatečně projasněná pleť – jedná se totiž o jeden z hlavních problémů s pletí, který řešíme. Ptáte se, jak se pozná nedostatečně projasněná pleť? Tak především pleť vypadá unaveně, má „nezdravou“ barvu, která se také občas označuje jako „popelavý vzhled“. Na dotek je pleť hrubá a drsná, s drobnými šupinkami na povrchu. Za všechny tyto problémy mohou odumřelé buňky, které se drží na povrchu pleti.

Abychom dosáhli projasněné pleti se znatelně lepší texturou, Clinique dermatologové přišli se zázrakem zhmotněným do podoby řady Turnaround. Ano, troufám si říct zázrak, protože sérum i krém jsem vyzkoušela a již po pár použitích jsem viděla a cítila rozdíl.


Turnaround Concentrate Radiance Renewer



Jemné a lehoučké sérum, které má naprosto dokonalou sametovou texturu. Už jenom samotná aplikace je mi příjemná. Turnaround Concentrate je exfoliační sérum, které projasňuje pleť a zároveň odhaluje nejjemnější texturu pleti. Jak je to možné? Speciální technologie obsahující mimo jiné kyselinu salicylovou neustále uvolňuje vazby, které drží odumřelé kožní buňky na povrchu pleti. Pleť je tak okamžitě na dotek daleko hladší. Polymery a optické částice rozptylují světlo, takže pleť je i okamžitě prozářená. Při pravidelném používání 2x denně – ráno a večer po vyčištění pleti a před aplikací krému – Turnaround Concentrate zlepšuje přirozenou buněčnou obnovu. To má za následek prevenci proti vráskám:)


Já jsem Turnaround Concentrate zatím používala necelý týden, pouze ráno, tudíž nemohu očekávat maximální efekt. Přesto mám pocit, že je má pleť daleko hladší a při pohledu do zrcadla si připadám projasněnější. Asi za to mohou ty optické částice, které mou pleť okamžitě rozzáří:)  Sérum je vhodné pro všechny typy pleti. Samostatné použití je však nedostatečné, vždy je potřeba přes sérum použít krém a to dle potřeby.
                                    (zdroj: www.clinique.com)


Celkové hodnocení


Celkem dávám 10 bodů z 10ti možných. Přípravku nemám co vytknout, jsem s ním naprosto spokojená.

středa 21. března 2012

Úlovek měsíce - Fred Farrugia




Nadešel čas na další článek. Tentokrát jsem se rozhodla s vámi podělit o úlovek měsíce, který se mi podařil i za výhodnou cenu v Sephora Zličín. Nejedná se však o žádnou novinku, jak by si možná mohl někdo myslet.  Jedná se o moduly s dekorativní kosmetikou značky Fred Farrugia. Produkty mě tak nadchly, že jsem si hned další den běžela dokoupit rychle další - jak mi však bylo řečeno, značka bohužel na našem trhu končí, proto jsem ji pořídila s tak výraznou slevou. Původní cena jednoho modulu byla 390,-, já je však koupila v akci za 100,- za kus! Tento článek tedy věnuji všem "lovcům výhodných nabídek" jako jsem já :)  


O značce
Fred Farrugia je světoznámý francouzský vizážista, bývalý hlavní vizážista značky Lancôme, začínal původně jako kabaretní umělec. Na dráhu vizážisty ho přivedlo jeho nadšení pro barvy a schopnost make-upu vykouzlit z lidí někoho kompletně jiného. Jako umělec se díky make-upu měnil doslova před zrakem diváků. Časem se v něm probudila touha po maskérství a nová ikona beauty světa byla na světě.

Během své dlouholeté kariéry v Lancôme, dal vzniknout prvním leskům na rty v tubě Juicy Tubes.

Nyní má Fred Farrugia svou vlastní kolekci dekorativní kosmetiky, která je v skládatelných modulech. Můžete si tak pořídit jen to, co skutečně využijete. Díky praktickému balení budu mít líčení vždy po ruce. Pouzdro, neboli First Kit, ve kterém je vše ukryto má navíc i zabudované zrcátko.

Veškeré produkty mají důmyslné složení, aby byla aplikace velmi jednoduchá a to pomocí prstů. Přesto je ale v nabídce také set doplňků, například kartáček na řasenku (na obrázku vpravo).



Já jsem si udělala radost rozjasňovačem, leskem na rty,


a třemi dua očních stínů.


Z celého setu jsem maximálně nadšená. Barvy jsou pěkně zářivé a dlouhodržící. Ráda se líčím prstama, je to tak pro mě rychlejší a pohodlnější, takže složení určené k tomuto účelu je pro mě jako dělané. Lesk na rty má velmi příjemnou nelepivou konzistenci, svou texturou mi spíš připomíná balzám na rty než lesk. Příjemně voní a barva není tak zářivá, jak se může na první pohled zdát. Rozjasňovač se dá použít ještě přes tvářenku k dosažení jemného perleťového efektu.

Nejvíce na celé kolekci oceňuji praktické balení, které se dá poskládat podle potřeby. Jelikož často spím mimo domov, je tato paletka mým zachráncem.



CELKOVÉ HODNOCENÍ:


Jak už jsem psala, nadchla mě výhodná cena a praktické balení. Bohužel však značka Fred Farrugia u nás v distribuci končí, jak mi bylo řečeno konzultantkou v Sephoře, proto koho zaujala, tak ať se urychleně vydá do Sephory a uloví si taky pár kousků. Z toho důvodu dávám 9 bodů z 10ti možných.

úterý 20. března 2012

Jak být krásná? Pár tipů pro skvělou pleť!

Ještě před tím, než začnu hodnotit konkrétní produkty, rozhodla jsem se, že by nebylo od věci, zmínit pár obecných věcí co se týče péče o pleť a tělo, které by měl dodržovat každý - nebo alespoň ten, kdo chce mít krásnou pleť a cítit se tak skvěle.

1. Precizní odlíčení
Začněme tedy od základu. Pokud používáte make-up nebo pudr-make-up je potřeba pokožku každý večer (případně pro někoho ráno po párty :) odlíčit. Pokud začnete rovnou s čištěním, je to jako byste se sprchovaly oblečené. Já osobně mám nejraději odděleně odličovač na oči a na obličej. Někomu ale může více vyhovovat odličovač 2 v 1.





Pro odlíčení obličeje v poslední době používám odličovací olej Cleansing Oil od Bobbi Brown. Olej je určen pro sušší typ pleti, což je můj případ, kor teď po zimě. Olej se jemně vmasíruje na suchou pokožku a poté opláchne vlažnou vodou. Po odlíčení mám pocit krásně čisté pleti, nemám pocit pnutí na tvářích a celý obličej mám krásně provonění levandulí. Navíc se mi velmi líbí praktické balení s pumpičkou.










Na oči jsem si velmi oblíbila odličovač od M.A.C. a to Pro Eye Makeup Remover. Jsem zvyklá na výraznější líčení a tento přípravek si s ním lehko poradí. Nevím však, jak je na tom s voděodolnou řasenkou, jelikož tu nepoužívám. Má neutrální vůni a příjemnou neolejovou texturu.




2. Dokonalé čištění
Pro pokožku je nejdůležitější čištění. Aby se neucpávaly póry, které se pak rozšiřují a vedou k tvorbě akné, je nutné pokožku pravidelně čistit. Je už na vás jestli k tomu použijete dočišťovací vodu, gel nebo mýdlo. Ideální je pokožku čistit ráno a večer po odlíčení.

3. Péče
Předpokládám, že většina mých čtenářek se pohybuje ve věku, kdy ještě není potřeba protivráskových krémů, tudíž se zaměřme pouze na péči hydratační, případně ochrannou. Podle dermatologů pokožka začíná strádat v důsledku slunečního záření již od 25 let. Abychom se tedy vyvarovali předčasnému stárnutí musíme používat denní krém s ochranným faktorem a to minimálně SPF 15. V případě že se chystáte k moři nebo na hory, je potřeba zvolit ochranný faktor vyšší. Rovněž nezapomínejte chránit své oči před UV zářením - nejlépe slunečnými brýlemi s UV filtrem. Budete tak předcházet i vráskám okolo očí.
Na noc je dobré mít jiný krém než na den. Noční krém má být více regenerační, v lepším případě s obsahem antioxidantů, které pleť přes noc zbaví škodlivých radikálů, které do pokožky proniknou během dne.

4. Pitný režim
Nejenom péče je pro pleť důležitá nýbrž i pitný režim dělá víc než bychom řekli. Nedávno jsem se dozvěděla, že tmavé kruhy pod očima jsou způsobeny právě špatným pitným režimem, nikoli špatným očním krémem. Zároveň když bude vaše tělo mít dostatek tekutin, tak se z něj budou i snáze odplavovat nechtěné toxiny, které působí negativně na celkový vzhled.

5. Dostatek pohybu
Proto, aby jste se cítily dobře, nemusíte trávit hodiny ve fitness centru. Stačí si jen každý den najít chvilku pro trochu aktivity. Například já to řeším tak, že se snažím alespoň 3x týdně minimálně 15 minut cvičit u televize na něčem jako orbitrek. Musím se přiznat, že se mi většinou do toho nechce, ale když už se hýbu, tak mi to jednak zlepší náladu, tím jak se mi do mozku uvolňují endorfiny, ale také mě to nabije pozitivní energií. V posledních dvou týdnech jsem se v rámci osvěty svého těla rozhodla, že budu pravidelně chodit na jógu. Byla jsem tam dvakrát. Ani ve snu by mě nenapadlo, že po trochu "natahování" na podložce budu celý další týden rozlámaná jako kdybych 3 hodiny urputně zumbila. A až začne být trochu tepleji, tak musím vytáhnout in-line brusle. To zase bude modřin... Navíc aktivitou se pleť prokrvuje, což vede jen k tomu, že celá září. Po cvičení si však nikdy nezapomínejte pleť pořádně vyčistit, aby se vám neucpávaly póry a nevedlo to k tvorbě nežádoucích pupínků.

6. Spánek
Skoro nikdy se necítím hůř, než když jsem nevyspalá. Určitě to znáte taky - blbá nálada, nic se mi nechce a mám opuchlé a unavené oči. Všechno to má za následek, že se cítím ve stresu, což se podepisuje i na mé pleti, která vypadá tak nějak zašedle. Z dlouhodobého nedostatku spánku má pleť zpomalenou obnovu buněk, což vede k tomu, že má sklony ke zvýšené tvorbě akné, lupénce, ekzémům nebo ke hrubé textuře povrchu pleti. Tudíž jak říkám já, je potřeba mít beauty spánek :) Každý potřebujeme jinak dlouhou dobu, proto vám neřeknu kolik hodin přesně potřebujete, prostě tolik, jak to cítíte.

Tak to by bylo pro začátek snad všechno, ať nevyčerpám hned z kraje všechny témata. Jenom ještě rada nakonec - všeho si dopřávejte s mírou. Když budete trávit dlouhé hodiny v koupelně před zrcadlem a patlat na sebe všemožné přípravky, tak to pleti taky neprospívá.

pondělí 5. března 2012

Slovo úvodem

Jak už jste se možná dočetli v mém profilu, rozhodla jsem se tento blog zasvětit své velké zálibě - kosmetice. Řadu let se v tomto oboru pohybuji i po pracovní stránce, takže jsem se rozhodla využít svých nabitých zkušeností a předat vám je, aby jste si i vy rozšířili obzory. Pro svůj blog jsem se rozhodla vybírat kosmetiku z řad prestižních značek, ale i produkty, které jsou běžně dostupné v drogerii. Ty se pro vás budu snažit objektivně zhodnotit. Jelikož jsem tento blog založila teprve nedávno, prosím o chvíli strpení, než se do toho dám pořádně. Za jakékoliv vaše dotazy či komentáře budu vděčná.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...