pátek 10. srpna 2012

Řasenky a jak na ně

Spousta žen považuje řasenky jako základ svého looku, která je bohužel také často jediným pomocníkem v beauty taštičce. Ok, nic proti tomu, nude look je fajn, ale když už, tak už. Proto zde je pár mých rad pro zacházení s nimi.


1. Priorita
Řasenky, které umí všechno ve výsledku řasy jenom slepí a udělají na nich nehezké žmolky (nejste-li vyznavačky šílených mrkacích panenek). Nejlepší je, vybírat si řasenku podle toho, co od ní očekáváte - aby byla prodlužující, zhušťující, natáčecí nebo voděodolná. Od toho se pak odvíjí i kartáček. Natáčecí jsou často zahnuté, prodlužující s krátkými štětinami, aby se řasy prodloužily už od kořínků. Zhušťující mají hustý kartáček, aby se na řasy dostalo maximum barvy.


2. Barva
Často se setkávám s ženami, které chtějí jen hnědou řasenku, že černá je pro ně příliš výrazná. Kdepak, černá řasenka je naprostý základ, který sluší každému. Ať máte oči modré, hnědé nebo zelené, černá řasenka jim prostě sluší. Barevné řasenky, jako zelenou, modrou nebo fialovou bych nechala spíš na nějaké příležitosti, nebo k tomu alespoň dolaďte i zbytek make-upu a ne si jen plácněte modrou řasenku jako například Lenka Kořínková ve VIP prostřeno.


3. S voděodolnou opatrně
Taky se vám už stalo, že voděodolná řasenka nešla pořádně dolů ani s olejovým odličovačem? Díky  speciálnímu voděodolnému složení s ní však můžete i do bazénu, k moři nebo na svatbu své nejlepší kamarádky. Protože se ale hůř odličuje, je zde velká pravděpodobnost, že si pár řas zlomíte nebo že vypadnou, proto voděodolné řasenky používejte jen když je to skutečně potřeba.

4. Kleštičky na řasy
Když jsem je prvně viděla, přišly mi spíš jako mučící nástroj. Taky aplikace tomu nasvědčovala, hned jsem se poštípala. Přesto se však kleštičky těší velké oblibě u modelek, spousta vizážistů s nimi zkrášluje a už se hodně objevují i v našich koupelnách. Někde jsem četla, že kleštičky jsou předmětem každodenního použití. S tím si dovolím nesouhlasit. Řasy se při natáčení lámou, takže je musíme natáčet pokaždé trochu v jiném místě, aby nebyly po týdnu polámané a my jako po chemoterapii. (zdroj foto)                                                                                 

5. Dole bez?!
Nevím kdo to vymyslel - nelíčit si spodní řasy ale jen horní. Naopak i dolní linie řas potřebuje zvýraznit, jinak oko vypadá nedolíčené a něco mu chybí. Ano, můžete lamentovat, že se řasenka obtiskává, nebo že se sype, v tom případě doporučuji velmi jemně použít řasenku voděodolnou (jen na spodní řasy), aby při odličování řasy netrpěly. Dokonce se dělají i speciální řasenky na spodní řasy.


6. Jako v bavlnce
Řasenku aplikujte pouze na řasy (ne na obočí, s čímž už jsem se taky setkala :) Kartáček do ničeho neotírejte, můžou se na něj nachytat chlupy, které pak skončí v oku. A co je nejdůležitější, řasenku nepumpujte. Chcete-li nabrat více maskary, tak spíš krouživým pohybem. Pumpováním se do řasenky vhání jenom vzduch a řasenka tak uschne dřív, než se vám zahojí peněženka z jejího nákupu.


7. Správné odlíčení
Na odlíčení očí skutečně nepoužívejte pleťovou vodu ani nic jiného co je určeno pro pleť. Do pořádného odličovače se vyplatí investovat (i když tisícovku za odličovač bych taky nedala). S laciným odličovačem se budete s odličováním trápit a nakonec budete vypadat stejně jako mýval. S tím kvalitním, nejen, že se rychle zbavíte řasenky, navíc řasy díky speciálním látkám vyživíte a povzbudíte. Není nic horšího, než když používáte jeden vatový tampon na odlíčení obou očí, přičemž to druhé pak vypadá jako s monoklem. Na každé oko jeden, který navlhčený přiložte na řasy a chvíli čekejte. Řasenka se tak začne rozpouštět a nemusíte na oko tolik tlačit. Potom jemně odličujte směrem dolů a k vnějšímu kouktu. Pokožku okolo očí se snažte při odličování nenatahovat, protože to vede k předčasnému vzniku vrásek a to přeci nechceme.


8. Šetřete jinde
Nechápu, jak někomu může stačit jen jedno přejetí řas kartáčkem k dosažení perfektních uhrančivých řas. Mně tedy ne, řasy si několikrát bohatě přejedu řasenkou. Pokud chcete mít ještě výraznější řasy, chvíli počkejte, až řasenka zaschne a pak aplikujte další vrstvu. Maximálně však doporučuji tři. Pokud se vám řasy začnou slepovat použijte speciální kartáček na rozčesání řas.


17 komentářů:

  1. Skvělý článek! V mnoha bodech s tebou anprosto souhlasím

    OdpovědětVymazat
  2. krásný článek, jak z nějakého časopisu :) úplně s tebou ve všem souhlasím :) kleštičky jsem dříve hojně používala, ale ve výsledku řasy vypadali skoro stejně jako bez nich a navíc jsem je měla po týdnu dost polámané :/ taky používám pár vrstev řasenky, s jednou by to prostě už nešlo :)

    OdpovědětVymazat
  3. Super článek, pro mě důležité informace, diky :)

    OdpovědětVymazat
  4. Lenka me pobavila:D taky jsem si v prostrenu vsimla jejiho zajimaveho liceni:D i kdyz u ni se tomu clovek ani nedivi...moc pekny clanek:) jen v jednom bode za me nesouhlasim, a sice ze bez naliceni spodnich ras vypada oko nevyrazne a "nedomalovane"..ja si spodni rasy nelicim, protoze mi to prijde uz moc a tak nejak mam pocit, ze to vypada neprirozene, oko zvyraznuji spis spodni linkou rozmazanou do ztracena, coz vypada mnohem lip, ale tahle vec je hodne idndividualni.:) Mej se krasne, Z.

    OdpovědětVymazat
  5. Hezké. :) Víceméně souhlasím... A kleštičky mě obecně docela děsí, žádné doma nemám a ani neplánuji jejich koupi... Raději přežiju lehce pokleslé řasy, než si je případně svou nešikovností zlámat. :)

    OdpovědětVymazat
  6. Děkuju,moc dobrý a užitečný článek!:)
    V mnoha u tebe souhlasím a něco jsem se i přiučila díky!:D:)

    OdpovědětVymazat
  7. Milá Álo,

    je vidět, že jsi řasenková expertka. Díky moc za každé slovo. Četla jsem až do konce a objevovala úplně nové věci. Zítra ráno už se budu líčit jinak:-)

    OdpovědětVymazat
  8. Souhlasím, souhlasím, souhlasím (snad až na levné odličovače, vejdu se do stovky a odlíčená jsem skvěle)!
    Tenhle článek jako povinnou četbu! :)

    OdpovědětVymazat
  9. Užitečný článek :) Dovolím si nesouhlasit pouze v bodu ohledně hnědé řasenky (jednak neznám prakticky nikoho, kdo by používal hnědou, jednak mi nepřijde jako nějaké zlo - je to fajn pro méně nápadné líčení/nude líčení/některé běžné líčení - ale je fakt, že je třeba vědět, co mi sluší) a pak s odličováním (se přiznám, že já s jedním tamponkem vystačím, ale to je tím, že nejdřív většinu líčidel smyju ve sprše a až pak se jdu odličovat).
    Tuším, že mnoho žen by se v tomto článku poučilo nebo naučilo něco zcela nového a jim potřebného! ;)
    Verunka

    OdpovědětVymazat
  10. Skvělý poučný článek. Tak jsem zase o něco chytřejší, co se řasenek týče :)

    OdpovědětVymazat
  11. Milé dámy, děkuji za milé komentáře :) rozhodně však nechci, aby se mnou všichni a ve všem souhlasili, to by byla nuda ne? Článek má být hlavně o tom, jak to vidím já a jak se mi věci osvědčily. Samozřejmě jak se zařídíte je už na vás.

    Hezký víkend :)

    Ála

    OdpovědětVymazat
  12. Svatá pravda, souhlasím do posledního puntíku :)

    OdpovědětVymazat
  13. :D:D kupuju levný, mam je i 5 let, nenatáčim, neodličuju...a když je už je jednou za měsíc použiju, tak většinou jen na horní:D...
    co tu vlastně dělam?:D

    pragueneedsmorestyle

    OdpovědětVymazat
  14. Nikdy nebudu používat černou řasenku. A to nejsem žádná mudla, která by používala jen řasenku. Ale nehodlám vypadat, že mám na očích blatníky, když jsem světlá. Jsem ráda, když si lidi myslí, že jsem krásná, ne že se umím hezky namalovat :/

    OdpovědětVymazat
  15. užitečný článek, ve všem s tebou souhlasím

    OdpovědětVymazat
  16. Parádní a užitečný článek :) Trochu se stydím, že používám jen voděodolné řasenky...:D

    OdpovědětVymazat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...