sobota 2. února 2013

Šampony z lékárny - hrůza a překvapení

Přiznám se, na kosmetiku z lékárny mě moc neužije. Jednoduše jí nevěřím. Když mě ale mrazy donutily pořídit si kvůli podrážděné pokožce na hlavě jiný šampon, rozhodla jsem se zkusit něco dýchající léčivé látky. Pokožka na hlavě mě chvíli svědila, pak pálila, takže po změně aviváže přišel na řadu i šampon.

První volbou (a to jsem se ani dlouho nerozmýšlela) byl šampon Eucerin Dermo Capillaire Hypertolerant pro podrážděnou a alergickou pokožku, na který jsem narazila i v časopisech. "Redukuje svědění již po první aplikaci." (zdroj: obal produktu)
Trochu odvážné tvrzení myslela jsem si, ale budiž, je to z lékárny tak proč ne.


Jaké zklamání na mě ale čekalo! Horší šampon jsem snad nikdy neměla! Zklidnění hned po první aplikaci se rozhodně nekonalo a ani po deseti dnech používání nebylo nikde na dohled. Navíc jsem měla pocit, že po umytí mě hlava svědí ještě víc než předtím.

Šampon je úplně čirý a bez jakékoliv vůně. "Složení bez silikonů, barviv, parfemace a parabenů minimalizuje riziko podráždění a vzniku alergií." (zdroj: obal produktu)


Bohužel ale ani velké množství šamponu nepění. To mi zas tak nevadí, ale fakt, že šampon vlasy až tak dokonale neumyje mi už k výrobku pro tento účel moc nesedí. 

No nevím, jestli má cenu se o něm ještě dál rozepisovat, pro mě tento šampon představuje jednoduše vyhozené peníze, ztrátu času a obrovské zklamání.


Protože se mi kůže pod kšticí stále neuklidňovala, rozhodla jsem se vyhledat radu odborníka, dermatologa. Po 10ti vteřinové konzultaci mi bylo řečeno, že to je normální když je mráz a že mám nosit čepici. Toť! Abych měla splihlý vlasy jako vodník! Načež na mě paní dermatoložka vytáhla leták Bioderma a zaškrtla šampon, který potřebuji. V tu chvíli mi proběhla hlavou scéna, kdy si obchodní zástupce jmenované značky podává ruku s paní doktorkou, obě strany se spokojeně usmívají a všichni víme o co jde.... 

Nebudu ale dělat ukvapené závěry, přeci jen je to doktorka a skládala přísahu, že bude pomáhat nemocným ve svém nejlepším zájmu atd atd. Naběhla jsem do lékárny a vyčíhla tam doporučovaný šampon Bioderma Nodé DS+. Měla jsem štěstí, protože byl v akci 1+1, takže mě to až tak nebolelo, když jsem vytahovala peněženku. Nodé DS+ je šampon na lupy, které nemám, ale prý zklidňuje i podrážděnou pokožku hlavy. Tak uvidíme.


Šampon si nehraje na žádné zázraky, úleva od svědění pokožky na hlavě má přijít až po 14ti dnech.

Bioderma Nodé DS+ se už tváří i jako normální šampon a lehce mýdlově voní. Je lepší nechat ve vlasech trochu vody když si je namočíte, šampon pak lépe pění. I když to pění dobře i tak. Výrobce doporučuje nechat ho pár minut působit.  


Během této kúry jsem nepoužívala žádnou masku na vlasy ani kondicionér. Zprvu jsem se bála, že budu mít vlasy krepaté a zacuchané, které beztak zůstanou všechny na hřebenu, protože nepůjdou pořádně rozčesat. Po Biodermě to bylo ale fajn. Vlasy šly normálně česat, ne sice jako ošetřené maskou, ale Eucerin bez masky nebo kondicionéru představoval peklo.

No a zklidňující účinky? Dokonalý! Už po 3 použitích (po necelém týdnu) jsem měla pocit že se to zlepšuje. Teď je tomu zhruba 14 dní co šampon používám a přemýšlím, co budu dělat s druhým balením, protože se mi pokožka tak zlepšila, že ho už asi ani nebudu potřebovat.

CELKOVÉ HODNOCENÍ:

Eucerin Dermo Capillaire mě zklamal na celé čáře a proto musím dát minimální počet bodů. Nevoní, nepění, pořádně ani neumyje, ale hlavně neplní svůj slib. Je mi až líto, že má první zkušenost s touto značkou dopadla takhle špatně, čekala jsem od ní mnohem mnohem víc. Snad se ještě někdy odvážím zkusit značku německých dermatologů. 

No a Bioderma Nodé DS+ naproti tomu boduje. Asi ani nemá moc cenu hodnotit senzorické vlastnosti jako fakt, že vážně funguje! Přesto, že šampon je primárně určen k ošetření vlasů a pokožky trpící na lupy, jsem z něj velmi mile překvapená a spokojená. Pokožka je zklidněná a nesvědí. Akorát je dražší (125 ml za cca 389,-) než šampon Eucerin (250 ml za cca 260,-), takže doporučuji číhat na výhodné balení 1+1, pokud to nespěchá.


A které šampony z lékárny se osvědčily vám?

9 komentářů:

  1. Asi bych ti doporučila spotřebovat i ten druhý šampon Bioderma... teď se ti sice ulevilo, ale aby se to pak nevrátilo- lepší je prevence :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jeden spotřebuju celý a ten druhý si nechám pro strýčka příhodu. I když doufám, že budu mít na nějakou dobu pokoj...

      Vymazat
  2. radšej si kúpim nejaký od garnieru...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ty taky nejsou špatné, ale můj problém vyřešit nedokázaly...

      Vymazat
  3. Já mám taky celkem problém s pokožkou hlavy, svědí mě uplně neskutečně a od čela se mi strašně loupe, nejsou to lupy ale totálně vysušená hlava. Používám konopný šampon taky z lékárny, je na lupy a ekzémy na hlavě, ale musím říct že mi moc nepomáhá.Jedna známá mi říkala že v šamponu nesmí být methylparaben, že tohle způsobuje. Tak zkusím asi tu Biodermu :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak přesně něco takového se dělo i mně. Bioderma neobsahuje methylparaben, ani žádný jiný paraben, teď jsem to důkladně nastudovala :)

      Ale koukám že je tam kyselina salicylová, ta podporuje přirozenou exfoliaci, takže snad zbaví šupinek...

      Vymazat
  4. Byla jsem napnutá jako struna, jak to nakonec dopadne! :D A on překvapivě happy-end! Já se šampony z lékárny zkušenosti nemám příliš velké. Snad jsem jen vyzkoušelo Nodé G od Biodermy na mastné vlasy. A to tedy nebylo nic pro mě... Vůbec nepěnil, a protože mám háro do půli zad, tak jsem na ně musela vylít snad půlku lahvičky, abych si byla jistá, že ho na vlasech mám. :D

    OdpovědětVymazat
  5. Dievcata, to,ako sampon peni,nema nic spolocne s jeho mierou umytia vlasov.Neplati teda,ze cim viac sampon peni,tym viac vlasy umyje.Predpokladam ale,ze kedze od Vasich prispevkov presli tri roky,tak ste sa uz tento fakt niekde docitali;)

    OdpovědětVymazat
  6. Překontrolovat eToro, největší sociální investiční síť na světě, kde miliony klientů vydělávají kopírováním obchodních rozhodnutí našich nejlepších obchodníků.

    Výměna kdekoli - Váš čas je peníze. Obchodujte na počítači, mobilu a tabletu

    Otevřené obchody na eToro: 227,651,647

    OdpovědětVymazat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...