pondělí 30. července 2012

Bylinná kosmetika od Dr. Popov

V uplynulém měsíci jsem měla možnost vyzkoušet několik produktů od české značky přírodní kosmetiky Dr. Popov, za což touto cestou velice děkuji. Značka má dlouhou tradici, už jako malá si vzpomínám, že jsme v lednici místo přihrádky na vajíčka měli různé masti a mastičky, které mi moje máma s oblibou mazala na všechno. Pamatuji si, že dřív jsme produkty kupovali v lékárně, dnes má však značka pěkný a přehledný e-shop, takže můžeme nakupovat v pohodlí domova a ceny jsou až neuvěřitelně příznivé.



Nenechte se zmást, Dr. Popov nenabízí pouze masti na bolavá kolena, ale různé bylinné vychytávky, kosmetiku, doplňky stravy, čaje apod. Já jsem se pro účely recenze na beauty blogu uchýlila převážně k bylinné kosmetice.


Tyto dva spreje si mě naprosto získaly. TEA TREE OIL ve spreji na nohy je pro mě v létě jako pomoc seslaná z nebe. V práci musím nosit silonky, i když je venku 40 stupňů, takže když si mohu v zázemí nohy nasprejovat cítím skutečnou Nirvanu. TEA TREE OIL ve spreji je určen k regeneraci nohou, zejména chodidel při nadměrném pocení. Taky se dá použít k vysprejování bot. Díky tomu, že Tea Tree, neboli čajovník australský, má bohaté antiseptické a hojivé účinky, se může použít i jako desinfekce nohou při užívání společných prostor (např. koupaliště), výrobce uvádí, že i při plísních nohou (bože, nikdy bych nevěřila, že něco takového napíšu na beauty blog) nebo na popraskanou kůži na chodidlech. Tea Tree má svou specifickou štiplavě zemitou vůni, která je samozřejmostí i u tohoto spreje. 

RELAXAN osvěžovač vzduchu je něco jako pokojový parfém, který má blahodárné účinky. RELAXAN obsahuje směs přírodních silic jako je levandule, citrusy nebo meduňka lékařská, které působí příznivě při psychické únavě, stresu nebo nespavosti. Úplně stačí jedno nebo dvě stříknutí, aby se pokojem linula příjemná vůně. Zprvu jsem nevěděla, kam mám vůni zařadit - svěží, citrusová, nasládlá, kořeněná.... Vůně se ale postupně mění a nejvíc mi voní tak po deseti minutách. Nemůžu říct, že když jsem ve stresu, tak mě zachrání sprej, spíš nějaká ta laskomina, ale i tak je příjemné provonět si pokoj. S nespavostí problém nemám, můj milý však občas ano. Zkusila jsem tedy před spaním navonět ložnici a ejhle, skutečně si místo obvyklého chození někde ve sklepeních Mordoru a zabíjení Diabla na počítači šel ke mně lehnout jako beránek. Takže RELAXAN pro nespavce vřele doporučuji.


TEA TREE OIL 100 % je čistý olej z čajovníku australského, o kterém se zmiňuji výše v tomto článku. Tím, že se jedná o čistý, koncentrovaný olej, se dá použít jako desinfekce na různá drobná zranění, k léčbě oparů, mozolů, pupínků, ekzémů a dalších jiných nedostatků. Já ho třeba používám když mě kousne komár. TEA TREE OIL je skutečný poklad a má všestranné využítí. Vůně je intenzivnější než v případě spreje, ale to mi nijak nevadí. I když je to olej, tak se poměrně snadno vstřebá, takže se nemusíte bát, že budete mastní, jako klobása z Václaváku.


MIGRENOL je masážní olej v roll-on balení, který se používá při bolestech hlavy nebo únavě k potírání spánků, čela a zátylku. MIGRENOL jsem zatím použila jen jednou, když mě bolela hlava a musím říct, že mě trochu zklamal :( MIGRENOL má silnou mentolovou vůni, která mě štípala do očí. Nejvíce bych ho přirovnala ke staré, dobře známé, tygří masti v malém červeném kulatém balení, které má babička stále připravené na nočním stolku. Chladivý efekt je u tohoto výrobku poměrně intenzivní, nicméně to alespoň odpoutá pozornost od bolení hlavy. Příště si ale raději vezmu ibáč a MIGRENOL si dám už jenom na zátylek, ne na spánek.


No a nakonec zde mám dvě bylinné masti. Základ obou mastí tvoří čištěné vepřové sádlo, které je dobrým nosičem léčivých látek obsažených v bylinách a pokožka je po něm vláčná a pružná.

První KOSTIVALOVÁ mast je vhodná pro unavené nohy, namožené svaly, šlachy, klouby, regeneraci zlomenin a pohmožděnin a při dalších bolestech. Možná si říkáte, k čemu mi v mém věku taková mast je, ale věřte mi, že se vždycky hodí. Já jí používám hlavně na chodidla a na lýtka, když mám bolavé nožky po pracovním dni. Mast je skutečně mast, takže i krásně zvláční suchou pokožku. A vůně? Chmm nijak výrazná, ale jemná bylinková.

MĚSÍČKOVÁ MAST S PERUÁNSKÝM BALZÁMEM. Určitě jste již někdy měli doma měsíčkovou mast. Všechny mámy jí milují, protože je tak univerzální, že se dá mazat na všechna bebí, odřená kolena, ale i mozoly, otlaky nebo jizvy. Tato je navíc obohacená o peruánský balzám, který je velmi oblíbený pro hojivé účinky. Nemá cenu se zde rozepisovat na co všechno si jí mažu, prostě na všechno.

CELKOVÉ HODNOCENÍ:


Když to vezmu kolem a kolem, Dr. Popov nabízí širokou škálu přípravků, které si najdou uplatnění v každé domácnosti. Nemají jen léčivé masti, ale také přírodní bylinnou kosmetiku za super ceny. Výrobek, který bych si už znovu nepořídila je Migrenol, ale jinak jsem se vším maximálně spokojená a doporučuji, hlavně spreje.

3 komentáře:

  1. moc pěkně napsané :) Relaxan mě docela zaujal, protože i má drahá polovička má občas problémy se spaním :)

    OdpovědětVymazat
  2. Milá Álo, kosmetiku (i papání) od Dr. Popova mám moc ráda. Toužím ještě vyzkoušet jejich masti nebo krémíky a odličovací vody. Jsou vždycky plné výživných látek!

    OdpovědětVymazat
  3. ako to že ja nič z toho nemám :( ale mala by som si zaobstarať a to čo najskôr! :)

    OdpovědětVymazat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...