úterý 17. dubna 2012

Dortíková posedlost od DKNY

Je to až neuvěřitelné, ale nová kolekce vůní DKNY Sweet Delicious pro jaro 2012 se díky svým šťavnatým tónům stala předlohou italskému cukráři Johnymu Iuzzionimu k vytvoření receptů na znamenité dortíky. Maestro Iuzzini říká, že naše chuť je velmi úzce spojená s čichem. Když se obeznámil se složkami vůní, bylo mu jasné, že musí tyto delikátní ingredience přivést k životu skrze dortík a dal tak vzniknout prvnímu moučníku, který je inspirovaný parfémem.

Pastelové barvy letos neletí pouze v módě, ale i mezi parfémy. Flakony nové kolekce DKNY jsou oblečené do lichotivých pastelových barev a připomínají mi takové ty malinké načančané laskominy, co prodávají v Harrod´s. Navíc ke každému parfému je přibalený recept na dortík, kterému byl parfém inspirací.


V kolekci jsou celkem tři varianty parfémů. No a protože se jedná o limitovanou edici jsou pouze v jedné velikosti a to 50 ml a bez tělové řady. Navíc jsou k dostání exkluzivně pouze a jenom v síti parfumerií Marionnaud.

Sweet Delicious Pink Macaron

Růžové jablíčko představuje zákusek plněný šťavnatými a jemnými květinovými tóny, což z něj dělá příjemnou dívčí, ale zároveň smyslnou vůni. Tato vůně v sobě kombinuje nektarinky, plody ovoce kumquat a granátové jablko. Navrch vše obklopuje růžový marcipán. Podklad pro tento skvost tvoří syté dřeviny a tonka boby. A poleva? Načechrané okvětní lístky, které parfému dodávají neodolatelnou růžovou tečku. 

Sweet Delicioust Tart Key Lime

Tato vůně v sobě ukrývá svěží nádech limetkového koláče, intenzivní vůni pomerančové kůry, bergamotu a mandarinky s neroli. Zelené jablíčko je mírně kyselé ale zároveň jemné. Lahodná kombinace bazalky, zázvoru a lístků z fialek působí elegantně a žensky.

Sweet Delicious Creamy Meringue

A jako poslední se představuje žluté jablko. Barva samotná již napovídá, že obsahuje energické citrusové tóny, bergamot, žluté frézie a mučenku. Finální závoj ze suchého cedrového dřeva, bílé ambry a smyslného pižma dává vyniknout celkové odvážnosti této vůně.

Mmmm myslím, že tento víkend nebudu trávit ve Světozoru, ale v Marionnaud, kde budu "mlsat" jablíčka. Už se těším, až je všechny vyzkouším. 

A do kterého se zakousnete vy?

5 komentářů:

  1. tyyyjo škoda, že to bude jen v Marionnaud. Miluju DKNY a tyhle vypadají krásně.

    OdpovědětVymazat
  2. prosím jedno jablíčko do příští giveaway:D

    pragueneedsmorestyle

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. hohohooo nejsi ale vůbec náročná :)

      Vymazat
    2. :-* jenom trošičku, však se známe:D

      jinak álo, zruš si prosim v nastavení to ověřování komentářů slovem, je to hrozná pakárna

      Vymazat
  3. dnes jsem je zkoušela.. voní opravdu moc hezky, mnohem lepší než klasický jablíčka!!! ;)

    OdpovědětVymazat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...