pondělí 30. července 2012

Bylinná kosmetika od Dr. Popov

V uplynulém měsíci jsem měla možnost vyzkoušet několik produktů od české značky přírodní kosmetiky Dr. Popov, za což touto cestou velice děkuji. Značka má dlouhou tradici, už jako malá si vzpomínám, že jsme v lednici místo přihrádky na vajíčka měli různé masti a mastičky, které mi moje máma s oblibou mazala na všechno. Pamatuji si, že dřív jsme produkty kupovali v lékárně, dnes má však značka pěkný a přehledný e-shop, takže můžeme nakupovat v pohodlí domova a ceny jsou až neuvěřitelně příznivé.



Nenechte se zmást, Dr. Popov nenabízí pouze masti na bolavá kolena, ale různé bylinné vychytávky, kosmetiku, doplňky stravy, čaje apod. Já jsem se pro účely recenze na beauty blogu uchýlila převážně k bylinné kosmetice.


Tyto dva spreje si mě naprosto získaly. TEA TREE OIL ve spreji na nohy je pro mě v létě jako pomoc seslaná z nebe. V práci musím nosit silonky, i když je venku 40 stupňů, takže když si mohu v zázemí nohy nasprejovat cítím skutečnou Nirvanu. TEA TREE OIL ve spreji je určen k regeneraci nohou, zejména chodidel při nadměrném pocení. Taky se dá použít k vysprejování bot. Díky tomu, že Tea Tree, neboli čajovník australský, má bohaté antiseptické a hojivé účinky, se může použít i jako desinfekce nohou při užívání společných prostor (např. koupaliště), výrobce uvádí, že i při plísních nohou (bože, nikdy bych nevěřila, že něco takového napíšu na beauty blog) nebo na popraskanou kůži na chodidlech. Tea Tree má svou specifickou štiplavě zemitou vůni, která je samozřejmostí i u tohoto spreje. 

RELAXAN osvěžovač vzduchu je něco jako pokojový parfém, který má blahodárné účinky. RELAXAN obsahuje směs přírodních silic jako je levandule, citrusy nebo meduňka lékařská, které působí příznivě při psychické únavě, stresu nebo nespavosti. Úplně stačí jedno nebo dvě stříknutí, aby se pokojem linula příjemná vůně. Zprvu jsem nevěděla, kam mám vůni zařadit - svěží, citrusová, nasládlá, kořeněná.... Vůně se ale postupně mění a nejvíc mi voní tak po deseti minutách. Nemůžu říct, že když jsem ve stresu, tak mě zachrání sprej, spíš nějaká ta laskomina, ale i tak je příjemné provonět si pokoj. S nespavostí problém nemám, můj milý však občas ano. Zkusila jsem tedy před spaním navonět ložnici a ejhle, skutečně si místo obvyklého chození někde ve sklepeních Mordoru a zabíjení Diabla na počítači šel ke mně lehnout jako beránek. Takže RELAXAN pro nespavce vřele doporučuji.


TEA TREE OIL 100 % je čistý olej z čajovníku australského, o kterém se zmiňuji výše v tomto článku. Tím, že se jedná o čistý, koncentrovaný olej, se dá použít jako desinfekce na různá drobná zranění, k léčbě oparů, mozolů, pupínků, ekzémů a dalších jiných nedostatků. Já ho třeba používám když mě kousne komár. TEA TREE OIL je skutečný poklad a má všestranné využítí. Vůně je intenzivnější než v případě spreje, ale to mi nijak nevadí. I když je to olej, tak se poměrně snadno vstřebá, takže se nemusíte bát, že budete mastní, jako klobása z Václaváku.


MIGRENOL je masážní olej v roll-on balení, který se používá při bolestech hlavy nebo únavě k potírání spánků, čela a zátylku. MIGRENOL jsem zatím použila jen jednou, když mě bolela hlava a musím říct, že mě trochu zklamal :( MIGRENOL má silnou mentolovou vůni, která mě štípala do očí. Nejvíce bych ho přirovnala ke staré, dobře známé, tygří masti v malém červeném kulatém balení, které má babička stále připravené na nočním stolku. Chladivý efekt je u tohoto výrobku poměrně intenzivní, nicméně to alespoň odpoutá pozornost od bolení hlavy. Příště si ale raději vezmu ibáč a MIGRENOL si dám už jenom na zátylek, ne na spánek.


No a nakonec zde mám dvě bylinné masti. Základ obou mastí tvoří čištěné vepřové sádlo, které je dobrým nosičem léčivých látek obsažených v bylinách a pokožka je po něm vláčná a pružná.

První KOSTIVALOVÁ mast je vhodná pro unavené nohy, namožené svaly, šlachy, klouby, regeneraci zlomenin a pohmožděnin a při dalších bolestech. Možná si říkáte, k čemu mi v mém věku taková mast je, ale věřte mi, že se vždycky hodí. Já jí používám hlavně na chodidla a na lýtka, když mám bolavé nožky po pracovním dni. Mast je skutečně mast, takže i krásně zvláční suchou pokožku. A vůně? Chmm nijak výrazná, ale jemná bylinková.

MĚSÍČKOVÁ MAST S PERUÁNSKÝM BALZÁMEM. Určitě jste již někdy měli doma měsíčkovou mast. Všechny mámy jí milují, protože je tak univerzální, že se dá mazat na všechna bebí, odřená kolena, ale i mozoly, otlaky nebo jizvy. Tato je navíc obohacená o peruánský balzám, který je velmi oblíbený pro hojivé účinky. Nemá cenu se zde rozepisovat na co všechno si jí mažu, prostě na všechno.

CELKOVÉ HODNOCENÍ:


Když to vezmu kolem a kolem, Dr. Popov nabízí širokou škálu přípravků, které si najdou uplatnění v každé domácnosti. Nemají jen léčivé masti, ale také přírodní bylinnou kosmetiku za super ceny. Výrobek, který bych si už znovu nepořídila je Migrenol, ale jinak jsem se vším maximálně spokojená a doporučuji, hlavně spreje.

čtvrtek 26. července 2012

Turnaround Overnight Radiance Moisturizer od Clinique

Další vylepšený produkt z řady Turnaround. Tiskové materiály Clinique tvrdí, že textura pleti se zlepší doslova přes noc, proto taky ten název. Přiznám se, vůči tomuto odvážnému tvrzení jsem byla ze začátku trochu skeptická. Turnaround Overnight krém se používá pouze na noc po aplikaci systému 3 Kroky. 




Turnaround Overnight je hydratační krém, který funguje na stejném principu jako sérum Turnaround Concentrate, článek o něm najdete zde. Pomocí víceúrovňové exfoliační technologie postupně uvolňuje vazby, které drží odumřelé buňky na povrchu pleti. Zároveň krém okamžitě hydratuje a zlepšuje hydratační bariéru pleti. Krém je určen pro velmi suchou, suchou až smíšenou a smíšenou až mastnou pleť, v Clinique jazyce pro typ pleti 1,2 a 3.




Večer po odlíčení jsem použila 3 Kroky a už jsem se těšila, jak krém vyzkouším. Krém se velmi snadno roztírá, má příjemnou nemastnou konzistenci, která se lehko vstřebává a nezanechává na pleti mastný film. Ihned po nanesení krému jsem měla pleť měkoučkou a příjemně hydratovanou. Navíc jsem ani nemohla pořádně usnout, jak jsem byla zvědavá, co to se mnou přes noc udělá. 




Druhý den ráno, okamžitě po probuzení, jsem spěchala do koupelny, abych se pořádně prohlédla. Moje pleť byla (a stále je:) znatelně prozářenější, tváře jsem měla růžovoučké jako miminko a hebké jako dětskou prdelku. Po opláchnutí vodou jsem neměla pocit napjaté kůže v oblasti tváří, má pleť byla skvěle hydratovaná. 

Abych se ujistila, že to nebyla jen náhoda, dala jsem krém na vyzkoušení i kamarádce. Kamarádka Katka používá jak krém, tak i sérum zhruba týden. Podle jejích slov a mých bystrých očí se její pleť výrazně zlepšila. Přijde mi daleko svěžejší a jakoby veselejší. Dokonce i drobné nedostatky - pupínky - jsou ještě drobnější. 

CELKOVÉ HODNOCENÍ:


Krém mě skutečně velmi mile překvapil, není hutný a přitom krásně hydratuje. Škoda jen, že není i v denní variantě s SPF, celkem tedy dávám 9 bodů z 10.

středa 11. července 2012

EAU RAVISANTE od L´Occitane

Dalším produktem, který mi byl z L´Occitane poskytnut k recenzi je dámská kolínská voda EAU RAVISANTE, za což chci touto cestou poděkovat.

Nejsem naivní a tak předpokládám, že jste o této vůni již někde něco četli. Přesto ale i já přináším pár svých postřehů jak se dá vůně využít.



Zprvu, když jsem obdržela balíček, tak jsem byla trochu zaskočená velikostí flakonu - 300 ml. No uznejte, že zrovna kabelkové balení to není. Říkala jsem si, že takovou velikost na sebe nenastříkám ani do konce života, ale pak jsem přišla na to, jak všelijak se dá EAU RAVISANTE využít. Nejen že se s ní voním jako s klasickým parfémem, ale vůně se dá použít i jako mlha do vlasů, k provonění pokoje nebo osvěžení oblečení ve skříni.

Já jsem však vůni testovala dál - navoněla jsem jí filtr ve vysavači, takže když doma luxuju, vysavač funí příjemnou svěží vůni a ne zapšklý prachový smrad.

EAU RAVISANTE v sobě kloubí vůni bergamotu, červených plodů a růžového pepře coby základ. Srdce vůně tvoří růže a frézie, základ potom pižmo a ambra, které vůni propůjčují zvláštní šarm.

Vůni z L´Occitane však nechci používat jen k provonění pokoje, ale hlavně k navonění sebe (já, já, já a jenom já:), proto, když se koupu, tak si přidám do vany víčko parfému. Aby mi vůně z pokožky nezmizela společně se sprchovým gelem v odpadní rouře, pořídila jsem si sprcháč ze stejné vůně. Jsem neuvěřitelně mile překvapená, jak sprcháč k vůni EAU RAVISANTE hydratuje - nemám už pak potřebu se krémovat. Což je v uplácaných horkých dnech pro mě k nezaplacení.

Nepřipomíná vám flakon trochu prvorepublikový styl Alfonse Muchy?



CELKOVÉ HODNOCENÍ:


Nemůžu si pomoct, ale EAU RAVISANTE musím dát plný počet bodů. Snažila jsem se hnidopišsky hledat různé maličkosti, ale skončilo to nezdarem. 300ml balení je fajn na doma, alespoň dlouho vydrží a flakon se krásně vyjímá v obýváku na knihovně. Cena? 1250,- Kč. Když si to propočtu, tak mi to vychází cenově jako parfém z drogerie, který však pro můj nos má nelibou vůni. Vůně jako taková? Po řadě těžkých parfémů mile ráda uvítám svěží nevtíravou změnu, která sice nevydrží tak dlouho jako můj oblíbený Alien, ale zato se s ní můžu sprejovat od rána do večera, a to mě baví.

Vůně je v prodeji od 18.6.2012 ve všech L´Occitane obchodech, kde navíc nově sežete i menší kabelkové balení.

neděle 1. července 2012

DIOR - Hydra Life Pro-Youth Sorbet Creme

Dior, Dior, Dior...

Pokaždé, když toto jméno slyším, tak se mi vybaví má bývalá kolegyně, která se značně ruským přízvukem říká  "Miluju Ďór!".

Je můj dnešní výrobek pro testování skutečně hoden lásky nebo si ho kupujeme jen kvůli zvučnému jménu, které je vždy obklopeno modelkami s neuvěřitelnými řasami?

A o jaký produkt se vlastně jedná?



Hydra Life je lehký hydratační krém pro normální a smíšenou pleť. Má velmi lehkou gelovou konzistenci a příjemnou svěží vůni. Tím, že je to spíše gel než krém, tak nezanechává na pleti mastný film a velmi snadno se vstřebává. Já mám ale pleť suchou, takže mi hydratace z Hydra Life moc nestačí. Občas mám pocit jako bych si dala jen něco lehkého na osvěžení, nikoli však něco pečujícího. Pro mě je tato verze nedostačující, asi budu muset příště vyzkoušet verzi Comfort Cream, která má bohatější texturu a je vhodná speciálně pro suchou pleť.



Na mnoha internetových obchodech (když jsem špiónila) uvádí, že pokožka je po použití zářivě mladistvá, perfektně svěží a hedvábně hebká. Co jsem však za ty roky v práci vypozorovala, tak nevím nevím jestli k dokonale mladé pleti stačí pouze hydratační gel/krém... Přiznejme si to, ale samotná hydratace k nápravě kolegenu a elastynu nestačí. Jestli to ale výrobce myslí tak, že mladá pleť bude zářit mladistvým vzhledem, tak snad u takové pleti ani jinak nejde.

Nikde na flakonu jsem nenašla nápis SPF, takže gel/krém používám na noc. Nechci totiž časem mít na obličeji pigmentové skvrny, jako kdybych si dělala tmavým make-upem maskování do terénu.

Krém používám už cca 14 dní a že bych na sobě pozorovala nějaké razantní změny, to bohužel říct nemohu. Ano, pleť je krásně svěží hydratovaná a voňavá. Přesto mám ale pocit, že mi to nestačí.

Dior Hydra Life Sorbet mi svou texturou i účinky nejvíce připomíná Clinique Moisture Surge, takový ten růžový gelík, až na tu vůni samozřejmě. Tím pádem se Hydra Life může také používat ve velké vrstvě na noc, jako hydratační bezoplachová maska, která se do rána krásně vsákne.


CELKOVÉ HODNOCENÍ:


Popravdě řečeno, jak mám ráda Dior dekorativní kosmetiku nebo parfémy, tak tento gel/krém pro mě není nic, z čeho bych se posadila na zadek a prohlašovala "Miluju Ďór!"

Sorbet Creme je pro mě lepší průměr. Ano, hydratuje, zvláčňuje, úžasně mi voní, ale přeci jen od ikonické značky jako je Dior jsem čekala něco více. Třeba časem, až se dostanu k řadě Capture Total, tak se budu rozplývat :)

Na druhou stranu ale musím uznat, že v těchto horkých letních dnech je lehký gelový krém k nezaplacení. Pleť není uplácaná nebo ulepená, ale jen lehce osvěžená, proto Hydra Life ode mně dostává 7 bodů z 10ti možných.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...